In-house  treninzi

Od svega što jedna kompanija može da ima jedino ljudima može da raste vrednost.

In – house treninzi su potpuno skrojeni i prilagođeni potrebama klijenata i izvode se od strane iskusnih i sertifikovanih trenera kompanije Alterna International.

Otvoreni treninzi

Ovi treninzi su namenjeni pojedincima koji žele da samostalno unapređuju svoja znanja i veštine kao i kompanijama koje žele da razvijaju specifična znanja i veštine manjeg broja zaposlenih.

Portfolio otvorenih treninga je pažljivo odabran i usklađen sa izazovima i trendovima vremena u kojem poslujemo. Svi treninzi se izvode se od strane iskusnih sertifikovanih trenera kompanije Alterna International.

 

Kalendar otvorenih treninga možete pogledati OVDE.

Zoom treninzi

Svi treninzi se mogu pratiti uživo u putem ZOOM aplikacije.

Takođe, osmislili smo i posebno dizajniranu opciju realizacije treninga preko ZOOM aplikacije. Trajanje treninga tokom modula je 90 minuta, sa maksimalnim brojem od 15 učesnika zbog interaktivnosti. Pakete treninga (3 lekcije) možete birati u skladu sa potrebama poslovanja ili uz preporuku Alterna International tima.

Interaktivni

Inovativni

Inspirativni

Praktični

Primenljivi

Prilagodljivi

Alterna International treninzi:

Prodajne veštine

Superiorne prodajne veštine - po licenci Brian Tracy

Trening je baziran na strateškom pristupu i realnim situacijama u prodajnom procesu što Vašem prodajnom timu daje mogućnost fokusa na vitalne delove prodaje, a najviše na građenje mosta poverenja sa klijentom s obzirom da je poverenje najtraženija vrednost u 21. veku.

Styling Buttons

Veštine prodaje - po licenci Structogram Training System

Baziran je na brzom i efikasnom prepoznavanju razlika u temperamentu kolega i klijenata, kao i u njihovom procesu donošenja odluka i definisanju prioriteta. Omogućava maksimiziranje efikasnosti Vašeg prodajnog tima i poboljšanje prodajnog rezultata u kratkom vremenskom intervalu.

Styling Buttons

Veštine prodaje u bankarskom sektoru – po licenci Alterna International

Specijalno dizajniran program za potrebe klijenta iz bankarskog sektora. Izvode ga treneri sa dugogodišnjim iskustvom u prodaji bankarskih proizvoda. Ovaj trening će poboljšati efikasnost Vašeg prodajnog tima i mogućnost modelovanja u zavisnosti da li se radi o sektoru rada sa stanovništvom, preduzetnicima ili malim i srednjim preduzećima.

Styling Buttons

Veštine prodaje u sektoru osiguranja – po licenci Alterna International

Specijalno dizajniran trening za potrebe klijenta iz sektora osiguranja. Izvode ga treneri sa dugogodišnjim iskustvom u prodaji proizvoda osiguranja. Ovaj trening Vam donosi poboljšanje efikasnosti prodajnog tima i modeluje se u zavisnosti da li se radi o životnom ili neživotnom osiguranju.

Efikasno vođenje online sastanaka sa klijentima – po licenci Alterna International

Trening baziran na novim realnostima poslovanja, prilagođen izazovima koji nastaju u kriznim vremenima. Virtuelna akvizicija novih klijenata, kao i efikasno vođenje online sastanaka sa klijentima i održavanje odnosa sa klijentima zahteva razvoj i primenu novih veština.

Styling Buttons

Tailor Made prodajne veštine - po licenci Alterna International

Specijalno dizajniran za potrebe klijenta u skladu sa specifičnostima njegovih kupaca, proizvoda i postojećim veštinama prodajnog tima. Ovakav trening zahteva prethodnu analizu navedenih parametara i samim tim osigurava efikasnost u primeni.

Najčešće branše u kojima su veoma uspešno kreirani i izvođeni Tailor Made treninzi prodajnih veština:

 • Farmaceutska industrija
 • Telekomunikacije
 • Lizing kompanije
 • Direktna prodaja
 • IT sektor
 • Modna industrija
 • FMCG industrija
 • HoReCa
 • Advokatske kancelarije
 • Sektor obrazovanja
Styling Buttons

Liderske veštine

Strateško liderstvo – po licenci Brian Tracy

Trening koji će liderske veštine Vašeg tima podići na veoma visok nivo. Trening je baziran na strateškom pristupu i realnim situacijama u organizacijama i kako se kroz najbolja svetska iskustva mogu postići vrhunski rezultati.

Styling Buttons
Liderske veštine – po licenci Structogram Training System

Trening je baziran na brzom i efikasnom prepoznavanju razlika u temperamentu među kolegama a samim tim i u njihovom procesu donošenja odluka i definisanju prioriteta. Uz pomoć ovog treninga učesnici razvijaju ključne veštine liderstva od kojih je najznačajnija fleksibilnost.

Styling Buttons
Lider na daljinu – po licenci Alterna International

Trening baziran na novim realnostima poslovanja, prilagođen izazovima koji nastaju u kriznim vremenima. Virtualno rukovođenje zahteva razvoj i primenu novih veština koje osiguravaju održavanje motivacije, efikasnosti i prisustva timskog duha u izmenjenim okolnostima poslovanja.

Styling Buttons
Prvi put lider – po licenci Alterna International

Trening je namenjen svima koji postaju ili planiraju da postanu lideri po prvi put i susreću se sa različitim izazovima koje nosi ova pozicija. Na ovom treningu polaznici dobijaju sve što im je neophodno za uspešnu tranziciju od operativnog posla do poslova rukovođenja. Veštine kao što su uspešno vođenje timova, delegiranje, efikasno vođenje sastanaka, nadgledanje zaposlenih i stvaranje pobedničke prednosti.

Styling Buttons
Tailor Made liderske veštine – po licenci Alterna International

Specijalno dizajniran za potrebe klijenta u skladu sa specifičnostima njegovih zaposlenih, vrednosti kompanije i postojećim veštinama lidera. Ovakav trening zahteva prethodnu analizu navedenih parametara i samim tim osigurava efikasnost u primeni.

 

Najčešće branše u kojima su veoma uspešno kreirani i izvođeni Tailor Made treninzi liderskih veština:

 • Farmaceutska industrija
 • Telekomunikacije
 • Lizing kompanije
 • Direktna prodaja
 • IT sektor
 • Modna industrija
 • FMCG industrija
 • HoReCa
 • Advokatske kancelarije
 • Sektor obrazovanja
Styling Buttons
Procena poslovnog ponašanja (procena 360)
Ovaj izveštaj Vam obezbeđuje detaljnu povratnu informaciju o Vašem poslovnom ponašanju (veštinama, sposobnostima, načinu reagovanja) i drugim karakteristikama koje su relevantne za obavljanje vašeg posla iz različitih pogleda: Vašeg sopstvenog, pogleda Vašeg menadžera, pogleda Vaših kolega i Vaših zaposlenih.

360 feedback će biti usklađen i prilagođen kompetencijama menadžera i u skladu sa vrednostima kompanije:

 • praćenje zaposlenih u operativnim stvarima (funnel)
 • edukacija i razvoj zaposlenih kroz coaching i mentoring sesije
 • praćenje tržišta i komercijalne aktivnosti zajedno sa zaposlenima, upoznavanje i pregovaranje sa  klijentima
 • i na kraju i najbitnije negovanje liderstva u koje spadaju 4 kategorije /edukacija, motivacija, upravljanje promenama i upravljanje stresom i konfliktima).
Styling Buttons

Veštine komunikacije

Veštine komunikacije – po licenci Structogram Training System

Trening koji se izvodi u kombinaciji treninga PERFORM AT YOUR BEST i STRUCTOGRAM KEY TO SELF-KNOWLEGDE koji se prilagođavaju potebama klijenta. Kroz Structogram Assessment dobijate preciznu analizu svog urođenog komunikacijskog stila i učite kako da lako prepoznate komunikacione stilove drugih ljudi. Kroz ostale principe iz ova dva programa povećavate uticaj u komunikaciji sa drugim ljudima uz povećanje stepena fleksibilnosti.

Styling Buttons
Prezentacione veštine – po licenci Alterna International

Strah od javnog nastupa se nalazi ubedljivo na prvom mestu lestvice svih strahova.

Eliminacija straha i treme, mentalna priprema i upečatljiv utisak su temelji ovog programa.

Trening unapređuje veštine prezentovanja i javnog nastupa i daje odgovor na pitanje kako da lako prilagodite svoj nastup stilovima drugih ljudi. Kroz ovaj trening povećavate uticaj u komunikaciji na učesnike i učite najvažnije, dokazane principe prezentovanja i javnog nastupa.

Styling Buttons
Veština komunikacije za Call Center – po licenci Alterna International

Struktura ovog treninga direktno zavisi od preciznog opisa posla Call Center operatera, a najviše od činjenice da li se bave prodajomservisnim delom posla ili kombinuju ove dve aktivnosti.

 

Trening unapređuje veštine komunikacije sa različitim tipovima sagovornika, pružanje odlične korisničke usluge i rešavanje žalbi i reklamacija. 

Tailor Made veštine komunikacije – po licenci Alterna International

Specijalno dizajniran za potrebe klijenta u skladu sa specifičnostima poslovne aktivnosti. Ovakav trening zahteva prethodnu analizu poslovne aktivnosti, strategije koju želite da postignete kao i ključnih indikatora koje treba unaprediti i samim tim osigurava efikasnost u primeni.

Najčešće branše u kojima su veoma uspešno kreirani i izvođeni Tailor Made treninzi komunikacionih veština:

 • Farmaceutska industrija
 • Telekomunikacije
 • Lizing kompanije
 • Direktna prodaja
 • IT sektor
 • Modna industrija
 • FMCG industrija
 • HoReCa
 • Advokatske kancelarije
 • Sektor obrazovanja
Styling Buttons

Motivacija i razvoj

Pobednička prednost – po licenci Brian Tracy

Trening za efikasno otključavanje ličnog potencijala, upravljanje emocijama i svim neophodnim principima za postavljanje i ostvarivanje ciljeva. Preko 80% vrhunskih rezultata dolazi iz našeg uma. Ako unapredimo kvalitet razmišljanja promenićemo i kvalitet svega što radimo.

 

Kroz trening, učesnici će naučiti kako da povećaju moć koncentracije, eliminišu stres i povećaju fleksibilnost u cilju postizanja vrhunskih rezultata.

Styling Buttons
Ključ samospoznaje – po licenci Structogram Training System

Trening je fokusiran na brzom i efikasnom prepoznavanju prirodnih prednosti i slabosti sa kojima ste rođeni. Na treningu se prolazi kroz Structogram Assessment, a kroz rezultate otkrivate kako da na najbolji mogući način koristite svoje prirodne potencijaleupravljate svojim emocijama i kako da brzo i efikasno ostvarujete svoje ciljeve. ,,Ko je jednom pronašao sebe, ništa više na ovom svetu ne može da izgubi.’’ – Stefan Zweig

Styling Buttons
Gospodar ili žrtva promene – po licenci Brian Tracy

Trening je namenjen vlasnicima preduzeća i svima koji razmišljaju o promeni trenutnog poslovnog modela i unapređivanju efikasnosti i upravljanju promenama. Ovaj trening će Vam dati odgovore na pitanje kako ostvariti vrhunske rezultate u trenutnom poslovanju i sačuvati iste u trenucima krize i rapidnih promena.

Styling Buttons

Razvoj poslovanja

Stvorite jasnu viziju poslovanja - po licenci Focal Point

Coaching za postavljenje čvrstog poslovnog temelja, kreiranje vizije, misije i vrednosti, postavljanje ciljeva, strateško planiranje i merenje Vašeg poslovanja, analiziranje ograničenja i proučavanje kupaca i konkurencije.

Ovaj coaching će usmeriti Vaš biznis u željenom pravcu i pomoći će Vam da efikasnije ostvarite svoje zadate ciljeve.

Teme:

 • Spoznaj samog sebe
 • Spoznaj svoju kompaniju
 • Utvrdite Vašu početnu tačku
 • Kreirajte Vaš lični i strateški plan
 • Definišite Vaše poslovanje
 • Proučite Vašu konkurenciju
 • Spoznajte Vaše kupce
 • Utvrdite Vaše oblasti izvrsnosti
 • Uklonite Vaša ograničenja
 • Locirajte sebe na Sigmoid krivi
 • Metoda 10 ciljeva
 • Verujte supersvesnom umu
 • Majndstorming
Styling Buttons

Povećajte efikasnost poslovanja - po licenci Focal Point

Coaching za povećanje produktivnosti, upravljanje prioritetima, efikasno delegiranje i korišćenje zakona komparativnih prednosti.

Ovaj coaching će poboljšati efikasnost Vašeg biznisa uz pomoć dokazanih principa koji su dali rezultate u kompanijama širom sveta.

Teme:

 • Osnujte „skupinu stručnjaka“
 • Jedanaest ključeva za povećanje produktivnosti
 • Fokusirajte Vaše vreme: Paretov zakon
 • Fokusirajte Vaše vreme: Razmišljanje sa nultom osnovom
 • Fokusirajte Vaše vreme: Hitno i važno
 • Efikasno delegiranje: Deset ključnih principa
 • Efikasno delegiranje: Prilagodite Vaše stilove delegiranja
 • Princip poluge
 • Simplifikacija: Uradite reinženjering Vaše kompanije
 • Simplifikacija: Okamova oštrica
 • Rikardov zakon komparativnih prednosti
 • Partenon princip

Ubrzajte rast Vašeg poslovanja - po licenci Focal Point

Coaching za povećanje prihoda kroz dobijanje preporuka, korporativno i lično brendiranje i povećanje prodajnih rezultata.

Ovaj coaching će Vam dati sedam načina kako da povećate Vaše prihode i zadovoljstvo Vaših kupaca kroz Vaš marketinški nastup na tržištu.

Teme:

 • Sedam načina da povećate prihode
 • Četiri načina zadovoljstva kupaca
 • Dobijanje preporuka
 • Sedam P marketinga: Prvi deo
 • Sedam P marketinga: Drugi deo
 • Moć brendiranja: Prvi deo – Korporativno brendiranje
 • Moć brendiranja: Drugi deo – Lično brendiranje
 • Superstar prodaja: Prvi deo – Traženje potencijanih kupaca
 • Superstar prodaja: Drugi deo – Prezentacija
 • Superstar prodaja: Treći deo – Zaključivanje prodaje
 • Kriva profita
 • Strateške poslovne jedinice
Styling Buttons

Povećajte Vaše prihode od prodaje - po licenci Focal Point

Coaching prodajnih veština koji će Vas voditi kroz prodajni proces na sistematičan i efikasan način.

Definišite i pronađite vašeg idealnog kupca, predstavite rešenje, prevaziđite primedbu i zaključite prodaju.

Teme:

 • Definišite Vašeg idealnog potencijalnog kupca-Tri ključna pitanja
 • Definišite Vašeg idealnog potencijalnog kupca-Dodatna ključna pitanja
 • Šest izvora novih potencijalnih kupaca
 • Sedam dodatnih izvora novih potencijalnih kupaca
 • Uspostavite prisnost
 • Utvrdite problem
 • Predstavite rešenje-Postavite dobra pitanja
 • Predstavite rešenje-Odgovorite na neizgovorena pitanja
 • Prevazilaženje primedbi-Tajming je ključan
 • Prevaziđite šest osnovnih primedbi
 • Prevaziđite četiri dodatne osnovne primedbe
 • Zaključivanje prodaje-5 zahteva zaključivanja
 • Zaključivanje prodaje-5 dodatnih zahteva zaključivanja
 • Zaključivanje prodaje-Izbegnite ovih 5 grešaka
 • Zaključivanje prodaje-Prevazilaženje 4 glavne prepreke
 • Zaključivanje prodaje-7 signala za kupovinu
 • Zaključivanje prodaje-4 tehnike za zaključivanje prodaje
 • Zaključivanje prodaje-3 dodatne tehnike za zaključivanje prodaje
Styling Buttons

Ojačajte svoj liderski uticaj - po licenci Focal Point

Ovaj coaching će Vam pomoći da ojačate Vašu strategiju i sa lakoćom upravljate stresnim situacijama primenjujući principe i veštine vrhunskih lidera širom sveta.

,,Nema loših vojnika pod dobrim generalom.’’ – Napoleon

Teme:

 • Formulišite Vašu svrhu
 • Utvrdite Vaše vrednosti
 • Definišite Vašu misiju
 • Pojasnite Vašu viziju
 • Utvrdite Vašu strategiju: Prvi deo-Razmišljajte strateški
 • Utvrdite Vašu strategiju: Drugi deo-Uradite SWOT analizu
 • Utvrdite Vašu strategiju: Treći deo-Odredite pokretačke snage
 • Utvrdite Vašu strategiju: Četvrti deo-Analizirajte Vašu konkurenciju
 • Pojednostavljivanje uz 7 R
 • Lično liderstvo: Upravljanje stresom
 • Lično liderstvo: Preuzmite odgovornost
 • Izvršenje
Styling Buttons

Upravljanje vremenom

Upravljanje vremenom – po licenci Brian Tracy

Trening za efikasno definisanje prioriteta, upravljanje sobom kroz vreme i prevazilaženje odugovlačenja. Kroz ovaj trening dobijate poboljšanje produktivnosti i povećanje angažovanosti u toku poslovnih aktivnosti zaposlenih.

Uspešno upravljanje vremenom počinje od naših uverenja i stavova. Ako verujemo da možemo postati izuzetno efikasni i visokoproduktivni onda ćemo to i postati.

Styling Buttons
Pojedi tu žabu – po licenci Brian Tracy

Jedan od najpopularnijih treninga na svetu za jasno definisanje prioriteta, upravljanje sobom kroz vreme i prevazilaženje odugovlačenja. Interaktivan trening, koji sadrži veliki broj praktičnih vežbi, radionica i konkretnih zadataka.

Styling Buttons

Team building – edukativni, motivacioni, zabavni, kao i kombinovani

Team building sa gejmifikacijama
Styling Buttons
Tailor made sa gejmifikacijama na određenu temu
Styling Buttons

Hajde da učinimo nešto za vas

Od svega što jedna kompanija može imati jedino ljudima može da raste vrednost. Hajde da razgovaramo kako zajedno možemo da još više unapredimo njihove stavove, veštine i znanja.