Uslovi korišćenja

USLOVI KORIŠĆENJA

ALTERNA INTERNATIONAL INTERNET PRODAVNICA

Opšti uslovi poslovanja ALTERNA INTERNATIONAL Internet prodavnice utvrđeni su uslovima kupovine i prodaje proizvoda, koje realizuje ALTERNA INTERNATIONAL d.o.o. Beograd (u daljem tekstu: “Prodavac”). Opšti uslovi poslovanja Internet prodavnice detaljnije su utvrđeni po oblastima kojima možete pristupiti klikom na željenu oblast, a sve u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksom elektronskog poslovanja. Opšti uslovi poslovanja definišu delatnost Internet prodavnice, korisnike prava i poslovni odnos između prodavca i potrašača.
Internet  prodavnica je informacioni sistem namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda potrošačima. Njime upravlja ALTERNA INTERNATIONAL d.o.o. Beograd . Korisnik je osoba koja koristi navedeni sistem, odnosno potrošač u Internet prodavnici.

REGISTRACIJA
Registracijom na ovom sajtu,automatski prihvatate njegove propozicije. Formular koji popunjavate prilikom registracije, potrebno je da popunite samo jednom, a svaki naredni put dovoljno je da se samo ulogujete na Vaš nalog.Kao registrovani član imate mogućnost da u svako doba tražite da se iščlanite, čime će i Vaši podaci biti izbrisani iz naše baze podataka.

NAČINI ISPORUKE
Prodavac se obavezuje da kupljenu robu isporuči Potrošaču na neki od sledećih načina:
slanjem robe preko kurirske službe, pri čemu troškove isporuke snosi dobavljač:
O vremenu dostave Kupac će biti obavešten telefonom od strane kurirske službe.
Za robu kupljenu preko Internet prodavnice, rok isporuke je od 3 do 5 (pet) radnih dana od dana prijema porudžbine od strane potrošača.
Isporuke se ne vrše nedeljom i državnim praznicima.
Isporuka se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije.

NAČIN PLAĆANJA
Potrošač robu može platiti pouzećem ili putem Interneta platnim karticama Visa, Verified by Visa, MasterCard, MasterCard Secure Code koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe.
Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Societe Generale Srbija, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

*Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke Intesa, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju.
Sva plaćanja se biti obavljena u dinarima (RDS). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti kovertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica.

CENE U ALTERNA INTERNATIONAL INTERNET PRODAVNICI
Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Prodavac zadržava pravo izmene cena bez prethodnog obavešavanja kupaca, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period.

PRIMEDBE I REKLAMACIJE
Ukoliko niste zadovoljni kupljenim proizvodom, u pogledu pogrešno obračunate cene, oštećenja i drugih nedostataka, možete izjaviti reklamaciju u skladu sa članom 56. Zakona o zaštiti potrošača.
Za tu svrhu, dužni ste da izjavite reklamaciju pisanim putem na adresu: Alterna International doo, Jurija Gagarina 28, elektronskim putem na e-mail info@alternainternational.net.
Vi ćete dobiti potvrdu o prijemu reklamacije, bilo u pisanom obliku, bilo putem elektronske pošte, sve u zavisnosti od načina podnošenja reklamacije.
Na svaku reklamaciju će Vam biti odgovoreno u roku od 8 dana, počev od dana prijema reklamacije, putem elektronske pošte, a konkretna reklamacija će biti rešena u roku od 15 dana, počev od dana podnošenja iste.
Ukoliko kojim slučajem, iz objektivnih razloga ne budemo bili u mogućnosti da Vam udovoljimo sa rešavanjem reklamacije u dogovorenom roku, zamolićemo Vas za saglasnost za jedno kratko produženje roka za rešavanje reklamacije, sve u obostranom najboljem interesu.

POVRAĆAJ NAPLAĆENIH SREDSTAVA
U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, [naziv IPM] je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika platne kartice.

SAGLASNOST I PROMENA USLOVA
Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost Vas kao korisnika sa navedenim uslovima korišćenja. Alterna International internet prodavnica zadržavaju pravo za izmenom ove Politike privatnosti. Svaka izmena postaje važeća nakon njenog objavljivanja na internet prodavnici alternainternational.net. Vi kao korisnik se obavezujete da povremeno pročitate ovu politiku privatnosti kako biste bili upoznati sa eventualnim izmenama iste. Ukoliko nastavite sa korišćenjem internet prodavnice Alterna International nakon nove verzije politike privatnosti, podrazumeva se da ste istu prihvatili kao važeću.